Thursday, October 24, 2013

Brochettes aux Crevettes façon Asiatique (Asian Shrimp Skewers)



Les Brochettes aux Crevettes façon Asiatique c'est une recette frais, légère et facile à préparer, il fat juste prévoir un peu de temps pour la marinade. Les ingredients peuvent variées, je vous propose simplement des grosses crevettes et deux types de légumes, poivron et oignon rouge. Ce plat se marie bien avec un riz blanc type basmati et un blanc sec (cépage chardonnay), pour example un Chablis.

Recette des Brochettes aux Crevettes:

Pour 4 personnes

  • 500 gr de grosses crevettes
  • Une miette gingembre frais râpé 
  • 2-3 gousses d'ail
  • Coriande
  • Curry, cumin, sel & poivre
  • Des piments frais
  • 2-3 ignons rouge
  • 2-3 poivron rouge ou vert
  • Du riz blanc type asiatic
  • Soya sauce, sweet chili sauce
  • Citron vert


Recipe Asian Shrimp Skewers:

Asian Shrimp Skewers is light and easy to prepare. Important to plan for some time to marinate though. The ingredients can vary,  I suggest large prawns and two kinds of vegetables, pepper and red onion for ex. This dish goes swell with basmati rice and a white dry wine,  Chardonnay grapes why not a Chablis.



For 4 people:
  • 500g of large prawns
  • A little bit of grated fresh ginger
  • 2-3 cloves of garlic
  • Coriander
  • Curry, cumin , salt & pepper
  • Fresh spices (peppers)
  • 2-3 red oignons
  • 2-3 red or green sweet peppers
  • White rice Asian type
  • Soy sauce, Sweet chili sauce
  • Green lime
Wash, peel , cut and prepare the skewers. Then marinate for about  2-3 hours before grilling in the oven for 25 minutes at 180 °. Enjoy with rice and your choice of sauces. Now, close your eyes and image that you are on the beach in Thailand and you just had the most wonderful meal ...

1 comment:

  1. Joaquim Leite, Caroline Magnusson Ford and 2 others like this. Lia Eriksson Mmmmm ..

    ReplyDelete