Tuesday, October 22, 2013

Gratin des Blettes au Piment Rouge (Creamy Chard Gratin with red peppers)



... Blettes, bette à cardes, blette, côte de blette, côte de bette, poirée à card... Délicieux en gratin et trés facile à péparer en gratin. 

Recette du Gratin des Blettes au Piment Rouge :

  • 500g de feuilles des blettes
  • des Patates
  • 10 cl de crème fraîche et lait
  • 2 gousses de d'ail
  • 40 g de beurre
  • 100g 
    Fromage rapée
  • 1 Oignon jaune
  • Persil
  • Sel & Poivre, muscade et tabasco
  • I-2 cubes de bouillo
  • n




Pour commancer il faut cuire les blettes, l'oignon et l'ail dans une caserolle pendant 10 minutes dans un peu de l'huile ou beurre (pour évacuer l'eau), ensuite vous les placez dans un plat à four. A côte préparez votre sauce bechamel et napper ensuite les legumes, ajoutez le fromage et faire cuire au four pendant 20-25 minutes à 180°. Le gratin se déguste avec une salade ou pourquoi pas une tranche de jambon fumée ... Bon appétit!

And now in English for the rest of you folk's ...

 ... beet, spinach beet and seakale beet, this leafy green vegetable this vegetable has many names. In swedish called "Mangold"! Particulary tasty in a gratin served with a slice of smoked ham or just a green salad. 

Recipe Creamy Chard Gratin :


  • A large bunch of chard's
  • Potatoes
  • Garlic
  • Yellow onion
  • Bechamel sauce (milk, creme, butter, maizena and stock cube)
  • Parsley, salt & papper, muscade, tabasco
  • Grated cheese



To start with wash & peel the vegatables and then cook them until tender in a frying pan with some oil or butter. On the side caserolle prepare your bechamel sauce. Place it all in a ovenproof dish, sprinkle the cheese on top of the gratin. Cook for about 20 minutes. Creamy soft and delicious might even work for the kiddies.


2 comments:

  1. Anneli DWernerheim Mangold gratäng!!! Gu va gott!

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  2. Thierry Rougier, Caroline Magnusson Ford and 2 others like this.

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