One of my many memories from Paris in the 80's, sitting outside an american restaurant near "les Halles" having a blue cheese salad, chatting away with a girlfriend and enyoing ...
French blue cheese salad, recipe:
- A big lettuce head (frisée!)
- 500 gr of blue cheese (rouquefort or other)
- Walnuts
- Lardons (not necessary)
- French mustard dressing
(1 tablespoon of french mustard, 1 tablespoon of red wine vinegar, 3 tablespoons of vegetable oil). That's all folk's!
Salade frisée avec du roquefort :
- Un belle frisée
- 500 gr de roquefort
- Des noix
- Vinaigrette
Vinaigrette
La vinaigrette est une sauce à base de vinaigre, d'huile et de sel, souvent également de moutarde de Dijon. Elle sert principalement à accompagner des salades, mais aussi des légumes et des poissons cuits à la vapeur.Wikipédia
Si simple, si bon ... En entrée ou comme plat principal à votre choix.
Bonne appétit! Eat well!
Karin Mingarini and Ia Strömbäck like this.
ReplyDelete