Thursday, November 7, 2013

French blue cheese salad (salade frisée avec du roquefort)

One of my many memories from Paris in the 80's, sitting outside an american restaurant near "les Halles" having a blue cheese salad, chatting away with a girlfriend and enyoing ...

French blue cheese salad, recipe:

  • A big lettuce head (frisée!)
  • 500 gr of blue cheese (rouquefort or other)
  • Walnuts
  • Lardons (not necessary)
  • French mustard dressing

(1 tablespoon of french mustard, 1 tablespoon of red wine vinegar, 3 tablespoons of vegetable oil). That's all folk's! 


Salade frisée avec du roquefort :

  • Un belle frisée
  • 500 gr de roquefort
  • Des noix
  • Vinaigrette


  • Vinaigrette
    La vinaigrette est une sauce à base de vinaigre, d'huile et de sel, souvent également de moutarde de Dijon. Elle sert principalement à accompagner des salades, mais aussi des légumes et des poissons cuits à la vapeur.Wikipédia

  • Si simple, si bon ... En entrée ou comme plat principal à votre choix. 
    Bonne appétit! Eat well!

    1 comment: